Másfél évtizedes gazdasági újságírói működése alatt nagyon sok üzletember és vezető gondolkodásmódját, dilemmáit és konfliktushelyzeteit ismerte meg, s beszélgetéseik során már akkor is coacholta őket, amikor még ennek a szakkifejezésnek nem is voltak tudatában. Időközben okleveles, kvalifikált business coach végzettséget szerzett. Speciális területei: a kommunikáció, a médiaszereplés, a karrierváltás és a munka-magánélet egyensúly megteremtése.

Peredi Ágnes felfogásában a business coach olyan beszélgető ember, aki érti, sőt érzi, átérzi beszélgető partnere világát, gondjait, gondolatait, helyzetét, és úgy tud vele diskurálni, kérdezni, hogy hozzásegíti a gondok, nehézségek megoldásához. Nemcsak az üzleti világot, mentalitást, hanem az emberi érzéseket és gondolkodásmódot is jól ismeri. Egységben látja az embert és az üzletembert. Ezért is használja szívesen a business and human coaching kifejezéseket együtt, mert az üzletemberek, vezetők életét, gondolkodását, magatartását emberi habitusuk, viselkedésük, kapcsolataik erősen befolyásolják, és ezek kölcsönösen hatnak egymásra.

Különösen testhez álló feladat számára a kommunikációs nehézségekkel küzdő vezetők készségeinek fejlesztése, hiszen újságíróként számtalanszor tapasztalta, hogy hiába voltak a gondolatok jók, ha azok nem érintették meg azokat, akiknek szánták. De legalább ennyire fontosnak tartja a mai életben a konfliktuskezelést és a stresszkezelést. Megismerhette a munka és a magánélet egyensúlyának nehézségeit, fontosságát és az egyensúlyteremtés folyamatait is. Azt is átélte, milyen nehéz belső utakat kell bejárnia egy nőnek, aki anya is, és hivatásában is eredményes. A karrierváltásban is vannak saját tapasztalatai, megismerte a nehézségek mellett a megoldáshoz vezető utakat is.

Peredi Ágnes "Túlélési kézikönyv - nem csak a lapátra tett nemzedéknek" című könyvéről Ritoók Magda munka- és pályatanácsadó szakpszichológus, az ELTE tanára ezt írta: Az egyéni válságkezelés kézikönyvének is nevezhetnénk. "Life-coaching" kézikönyv született. Olvasóként azt éljük át, hogy egy gazdag megküzdés-ismerettel rendelkező barátunk tanácsait olvassuk. Igazi derű jellemzi Peredi Ágnes könyvét. Arra is tanít, hogy milyen külső és belső erőforrásokat találhatunk a túléléshez." Sokoldalú érdeklődését jelzi Mókuskerék-megállók című fotóalbuma, 11 fotókiállítása épp úgy, mint gazdasági témákat érintő kerekasztal-konferenciái, médiatréningjei és oktatói munkája.

Publikációk:

http://nol.hu/lap/karrier/lap-20081007-20081007-23
http://www.nol.hu/archivum/archiv-484860
http://www.nol.hu/lap/karrier/20090917-az_alkalmasra_is_rafer_a_segitsegGazdasági rádió interjú mp3

Könyvek:

peredi.agnes@coachkor.eu