Ágnes kvalifikált business coach
A coaching alkalmazásával elsődleges célja, hogy a hozzáfordulók szakmai és személyes problémáikra új rálátást kapjanak, belső erőforrásaikra és rejtett képességeikre ráeszméljenek, azokat tudatosan használják, és ezáltal önmaguk és mások sikeres vezetőivé váljanak.

Üzleti, HR tanácsadói és coaching tapasztalata során személyes meggyőződésévé vált, hogy az üzleti sikerhez elengedhetetlen a szervezetnél dolgozók egyéni teljesítményének fokozása, a személyes kiteljesedés maximális megélése és a munka öröme. Elkötelezett szándéka, hogy támogatásával az emberek képesek legyenek belső akadályaik feltárására, a régi megszokott, és a rögzült gondolatok, rutinszerű reakcióik felismerésére és elengedésére, s ezáltal viselkedésük megváltoztatására. Hite szerint mindezek eredményeként a coaching jelentős mértékben hozzájárul a munkahelyi és személyes életminőség javulásához, a szervezeti hatékonyság növeléséhez egyaránt. Munkájából fakadóan az üzleti életben sok fiatal és középkorú vezető tucatjával találkozik, akiknél egyre gyakrabban merül fel az igény személyiségük mélyebb megismerésére, a tudatosabb vezetővé válásra. Az általános coaching témájú fejlesztések mellett speciális területe azoknak a vezetői vagy nem vezető beosztásban lévő személyeknek a támogatása, akik ki akarnak törni a mindennapos mókuskerékből, akik meg szeretnék találni munkájuk célját és értelmét, reális jövőképet szeretnének kidolgozni vagy segítségre vágynak a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésében.

Ágnes a közgazdász végzettség megszerzését követően közel tizenöt évig pénzintézetnél szerzett hazai és nemzetközi üzleti tapasztalatokat. Az üzleti területen eltöltött éveket követően szervezeten belül váltott karriert, és humánerőforrás területen dolgozott közel tíz évet. A karrierváltással az volt a célja, hogy közvetlen módon foglalkozzon emberekkel, s az általa végzett tevékenységgel mind a szervezet, mind a munkatársak egyéni céljait egyaránt szolgálja. HR szakképesítés birtokában HR tanácsadóként, projektvezetőként speciális területe a karrier- és tehetségmenedzsment volt, melynek kapcsán mindennapossá vált számára a vezetők, illetve szakértők fejlesztése és motiválása. Személyes és munkahelyi céljai megvalósulását, illetve önmegvalósítási vágyát nagymértékben támogatta coach-á válása, amely 2008. óta szerves része az életének. A pénzintézeti éveket követően 2015. óta saját vállalkozásában tart egyéni, valamint csoportos készségfejlesztő képzéseket az üzleti és magánszférában egyaránt.

Mottója: mindannyian egyediek vagyunk, s felelősek saját boldogulásunkért, a legboldogabbnak akkor érezzük magunkat, amikor képesek vagyunk ezt az egyediséget kibontakoztatni, a bennünk rejlő összes képességet kifejezni.


csehi.agnes@coachkor.eu